Cum toate au un început, am dat și noi startul poveștii ..........”Omida mâncăcioasă”, scrisă și ilustrată de Eric Carle.
Cine nu o știe? Cartea a fost plimbată peste tot, la grădiniță, în parc, la picnic, că doar e importantă....
Și, din câte știm, omida e cam mâncăcioasă și cu ea am învățat despre mâncărurile ei preferate - în special despre fructe (asta la 2-3 ani, acum în engleză), despre zilele săptămânii, le mai și numărăm, căci așa e cartea aceasta: simplă, atractivă și din care învățăm multe. Iar despre omidă, ce să mai zicem? Trece printr-un adevărat proces de transformare: la început e un ”oușor pe o frunză ce stătea în lumina lunii”, din care a ieșit o omidă mâncăcioasă, și-a făcut o căsuță- cocon, în care s-a culcat timp de două săptămâni, iar în final a ieșit un minunat fluture.
Am făcut matematică: am numărat fluturașii, i-am așezat în șir crescător, descrescător, chiar și probleme de adunare am rezolvat.
Cu ajutorul jetoanelor, am stabilit și ordonat corespunzător procesul de transformare al omiduței în fluture.
Jetoanele le-am găsit aici.
Despre sunetul și litera ”o”, ce să mai zicem, căci o cunoaștem de mult timp, doar am reactualizat cunoștințele, iar ca să fim în pas cu engleza, am vorbit și despre ”c” , deoarece omiduței i se spune” caterpillar”. Ne amuzăm des, de cum spunea A. acest cuvânt, când avea doi ani : ”glubăl” . O iubea mult, încă de atunci.
Am pictat omiduța, fluturașul...
Mai jos, am inserat o animatie, cu etapele de realizare pentru fluturaș, omidă, cocon și oul de pe frunză.
Să aveți o zi frumoasă!
Buna! La ce varsta ati facut activitatile cu omida?
RăspundețiȘtergereIrina
Mulțumesc pentru vizită, Irina. Activitatea a fost făcută pe când A. avea patru ani, era în vacanță și dorea să se joace altfel.
ȘtergereO zi bună!